Skip to content

Commercieel adviseur loopbaandienstverlening

Nieuwegein, Utrecht, NederlandTeam Loopbaan

Functieomschrijving

Wij zijn op zoek naar een commercieel gedreven adviseur loopbaandienstverlening om ons team te versterken! Kun jij klanten overtuigen, netwerken en contacten onderhouden? Komen jouw talenten tot hun recht in een dynamische en resultaatgerichte loopbaan organisatie? Krijg jij energie om onze opdrachtgevers te adviseren bij personele vraagstukken zoals outplacement, 2e spoor en Loopbaancoaching op zowel strategisch, tactisch als operationeel niveau? Dan is Matchcare geschikt voor jou!

Wie wij zijn?
Matchcare is in heel Nederland actief op het gebied van Loopbaanontwikkeling en verzuim. Wij adviseren onze klanten op individueel- én op organisatie gebied. Wij begeleiden individuele medewerkers en hele organisatie met loopbaan en mobiliteit vraagstukken. Een dynamische markt met krapte, vraag en toch ook boventalligheid. Bij individuele vraagstukken kun je denken aan: persoonlijk functioneren, loopbaantrajecten, ziekteverzuim en vrijwillige/gedwongen mobiliteit. Bij organisatievraagstukken gaat het bijvoorbeeld om de begeleiding van een groepsoutplacement met alle facetten die daarbij komen zoals een communicatie plan, contacten met HR en de begeleiding van de achterblijvende medewerkers. Daarnaast bieden wij advies over HR-vraagstukken gericht op mobiliteit, duurzame inzetbaarheid en Talent ontwikkeling.

Wat ga je doen?
Als commercieel adviseur loopbaandienstverlening sta jij dagelijks in contact met zowel bestaande als nieuwe opdrachtgevers (je bent bekend met het 10 voor 10 principe). Jij zal hierbij zelfstandig het gesprek aangaan met de HR-professionals van zowel kleine als grote organisaties en optreden als sparringpartner op strategisch-, tactisch- en operationeel niveau. Je brengt daarbij vragen op het gebied van duurzame inzetbaarheid, verzuim en (vrijwillige) mobiliteit in beeld. Hierdoor ken en inventariseer jij de behoeftes van onze opdrachtgevers. Vervolgens zal jij voor deze opdrachtgevers en haar medewerkers de match maken tussen de loopbaanvragen en de brede dienstverlening die Matchcare al meer dan 22 jaar biedt. (Yes!)

Jouw opdrachtgevers zijn met name de HR-managers van bedrijven en gemeenten met een hoog praktisch gehalte zoals logistiek, zorg en gemeenten. Naast een ondernemende houding beschik je van nature over een sterke commerciële drive en een proactieve klantgerichtheid.

Vereisten

Wat vragen we van jou?

Jij hebt enige jaren werkervaring op het gebied van procesoptimalisatie. Verder:

 • heb jij een afgeronde HR-opleiding of een vergelijkbare opleiding op HBO-niveau;
 • beschik jij over werkervaring als intercedent of HR-consultant dan wel een vergelijkbare dienstverlening en ben je klaar voor de volgende stap in jouw carrière;
 • signaleer jij snel kansen in de markt bij nieuwe en bestaande klanten en zet jij deze zelf om in opdrachten;
 • heb je een luisterend oor voor de klantvraag en zet deze om in de best passende oplossing voor de opdrachtgever;
 • ben jij op basis van jouw kennis en ervaring van toegevoegde waarde voor onze opdrachtgevers bij (complexe) vraagstukken. Dit doe je door niet alleen de verbinding te leggen naar onze producten en diensten, maar juist door verder te kijken dan jouw eigen discipline;
 • hebt je ervaring met het (mee)schrijven van aanbestedingen;
 • voel jij je zelf verantwoordelijk voor de afgesproken commerciële doelstellingen;
 • ben je minimaal 32 uur per week beschikbaar en
 • ben je werkzaam in de regio Utrecht.


Wat kun je van ons verwachten?

Bij Matchcare hebben wij oog voor elkaar, waarbij wij elkaar uitdagen, versterken en inspireren om te blijven ontwikkelen en relevant te kunnen zijn. Wij bieden graag het volgende:

 • prettig werken in een veelzijdige en uitdagende functie in een gemotiveerd team, bestaande uit gezellige en betrokken collega’s, die altijd klaar staan om je te helpen;
 • door de goede en open werksfeer is het goed mogelijk om je te ontwikkelen;
 • wij bieden je graag een mooie uitdaging en veel vrijheid om stappen te zetten met het beste product en de beste organisatie;
 • een marktconform salaris passend bij deze rol;
 • 26 vakantie dagen;
 • een kantoor in Nieuwegein direct aan de A2;
 • een goede balans tussen werk en privé, waarbij hybride het nieuwe werken is bij ons en
 • een sociaal bedrijf met interesse in elkaar en humor vinden wij belangrijk. Daarom organiseren wij o.a. wandelingen en maandelijkse updates.

of